Roggebrood, hummus van rode biet, avocado & gerookte zalm

Ingrediënten:

  • 3 sneetjes roggebrood

  • 2 avocado's

  • Citroensap

  • 300g gerookte zalm van VICI

  • 50g veldsla

  • Hummus van rode biet 

    • Ingrediënten om dit zelf te maken:​

    • Blik kikkererwten

    • 2 gekookte rode bieten

    • 2el tahin

    • 1tl komijn

    • 1 teentje look

    • Snufje zout

    • 50ml olijfolie extra vierge

Bereidingswijze:

  • We beginnen met de bereiding van de hummus van rode biet. Doe alle ingrediënten in de blender en doe het vervolgens in een spuitzak. Je zal wellicht wat hummus overhebben nadien, ideaal om te gebruiken als dip.

  • Verdeel de hummus m.b.v. de spuitzak gelijkmatig over de boterhammen. 

  • Pel de avocado's en snij ze in reepjes. Besprenkel met wat citroensap zodat ze niet verkleuren. Leg ze bovenop de hummus.

  • Snij de zalm in plakjes, plooi ze vervolgens dubbel en schik ze mooi op de avocado.

  • Werk af met wat veldsla en je meesterwerk is klaar.

  • Serveer onmiddellijk. 

Met dank aan Atrapada en mi cocina voor dit heerlijke receptje!

https://atrapadaenmicocina.com

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vichiunai Europe N.V. | info@vici.eu | +32 (0)50 39 78 48  | Krakeleweg 39 - 8000 Brugge, België