Quinoa salade met gerookte zalm

Ingrediënten 

  • 160g gerookte zalm

  • 1 kleine rode ui

  • 2 el rode wijnazijn

  • 125g quinoa

  • Zure room

  • 1 el gehakte dille

  • 1 tl citroensap

  • Zout, peper

  • 65g verse spinazie

  • 1 komkommer

  • 1 citroen

  • 2 el pompoenpitjes

  • 2 el olijfolie

20 min.

porties

Omega-3

Bereidingswijze:

  • Snij de rode ui in fijne schijfjes, voeg er de rode wijnazijn over, bestrooi met wat zout en laat het even staan terwijl je de salade klaarmaakt.

  • Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, laat afkoelen.

  • Doe de gehakte dille, citroensap en zure room in een kom. Breng op smaak met peper en zout en roer goed. 

  • Snij de zalm, komkommer en citroen in fijne schijfjes.

  • Beleg een bord met quinoa, spinazie, gepekelde ui, komkommer, zalm en citroen. Bestrooi met pompoenzaadjes en olijfolie. 

  • Serveer de saus apart of aan de zijkant van het bord.

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vichiunai Europe N.V. | info@vici.eu | +32 (0)50 39 78 48  | Krakeleweg 39 - 8000 Brugge, België