Quiche met surimi, broccoli, prei en erwtjes

Ingrediënten 

  • 5 vellen filodeeg

  • 1 broccoli

  • 2 preien

  • 150g erwtjes (diepvries)

  • 150g ricotta

  • 3 eieren

  • 150g feta

  • 100g surimi (in blokjes)

  • Peper en zout

  • Olijfolie

Bereidingswijze:

  • Snij de broccoli in kleine roosjes.

  • Was de preien en hak in reepjes.

  • Kook de broccoli gaar in licht gezouten water, voeg de laatste 4min de erwtjes toe. Giet af en laat even uitlekken.

  • Terwijl kan je de prei aan stoven. Verhit een pan met een scheutje olijfolie en stoof hierin de prei mooi zacht. Roer regelmatig.

  • Doe dan de prei, broccoli, erwtjes, ricotta, eieren, 50g feta, peper en zout in een blender en mix tot een glad papje.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Vet een springvorm of cakevorm in met wat olie en beleg deze met de vellen filodeeg (zorg dat de bodem en zijkanten helemaal bedekt zijn). Wrijf telkens het filodeeg goed in. Je mag het filodeeg voor een deeltje over de randen laten hangen. Eenmaal gevuld kan je deze dan wat naar binnen vouwen.

  • Giet hierin het groentemengsel. Verdeel hierover de blokjes surimi en verkruimel hierover de rest van de feta. Plooi de randen van het filodeeg wat naar binnen.

  • Bak de quiche zo'n 25min in de oven tot de binnenkant mooi gaar is en het filodeeg mooi goudbruin.

  • Serveer direct. 

Met dank aan Elien's Cuisine voor dit heerlijke receptje!

https://elienscuisine.be

https://www.instagram.com/eliens_cuisine/

https://www.facebook.com/elienscuisine/

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vichiunai Europe N.V. | info@vici.eu | +32 (0)50 39 78 48  | Krakeleweg 39 - 8000 Brugge, België