Quiche met surimi, broccoli en witloof

Ingrediënten:

  • 250g surimi

  • 1 broccoli 

  • 2 stronken witloof

  • 1 ui

  • 1 rol bladerdeeg

  • 4 eieren

  • 100g geraspte kaas

  • Snuf peper en zout

  • 250g magere Franse kaas of kwark

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C. 

  • Bekleed een ronde bakvorm met het bladerdeeg, prik
    er enkele gaatjes in en plaats de bakvorm alvast voor 10min in de oven.

  • Snijd de broccoli in roosjes en kook of stoom ze vervolgens gaar.

  • Snijd het witloof in ringetjes en het uitje fijn.

  • Kluts de eieren door de kwark met een snuf peper en zout en de helft van de geraspte kaas. 

  • Trek de surimisticks wat uit elkaar zodat je hapklare stukken hebt.

  • Haal de bakvorm uit de oven en verdeel de helft van de groenten en surimi over de quiche.

  • Giet hierover het eimengsel en als laatste strooi je de rest van de geraspte kaas erover.

  • Plaats nog voor een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven.

  • Haal uit de oven, kijk of het eimengsel goed gestold is en serveer warm met de overige groenten en surimi. 

Met dank aan Healthyhabits.celien voor dit heerlijke receptje!

https://healthyhabitscelien.be/

https://www.instagram.com/healthyhabits.celien/

https://www.facebook.com/healthyhabits.celien