

Panna cotta met erwten en surimi
Ingrediënten
4-5 personen
-
100g sjalot (fijngesneden)
-
300g erwten (diepvries)
-
240ml kippenbouillon
-
240ml room
-
120ml melk
-
4,5 blaadjes gelatine
-
100g surimi
-
2 eieren (hardgekookt)
-
4el zure room
-
Peper en zout
-
1 klontje boter

Bereidingswijze:
-
Week de blaadjes gelatine in koud water.
-
Smelt het klontje boter in een stoofpot. Stoof hierin de fijngesneden sjalot mooi glazig. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt.
-
Voeg de diepvries erwten toe samen met de kipbouillon en breng aan de kook. Kook tot de erwten gaar zijn (5-6 min).
-
Mix tot een gladde puree.
-
Zet terug op het vuur en voeg de room, melk, peper en zout toe. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt (niet laten koken).
-
Haal van het vuur, wring de gelatine uit en voeg al roerend toe aan het erwtenpapje.
-
Verdeel de erwten panna cotta over potjes of glaasjes en laat minstens 2u of langer opstijven in de koelkast.
-
Snij de surimi in kleine blokjes.
-
Pel de hardgekookte eieren en hak heel fijn.
-
Meng de surimi met de geplette eieren.
-
Meng de zure room met wat peper en zout.
-
Werk de panna cotta af met het mengsel van surimi en ei en wat zure room.
-
Serveer direct.
Met dank aan Elien's Cuisine voor dit heerlijke receptje!