Panna cotta met erwten en surimi

Ingrediënten

4-5 personen

  • 100g sjalot (fijngesneden)

  • 300g erwten (diepvries)

  • 240ml kippenbouillon

  • 240ml room

  • 120ml melk

  • 4,5 blaadjes gelatine

  • 100g surimi

  • 2 eieren (hardgekookt)

  • 4el zure room

  • Peper en zout

  • 1 klontje boter

Bereidingswijze:

  • Week de blaadjes gelatine in koud water.

  • Smelt het klontje boter in een stoofpot. Stoof hierin de fijngesneden sjalot mooi glazig. Roer regelmatig zodat de sjalot niet bruin wordt. 

  • Voeg de diepvries erwten toe samen met de kipbouillon en breng aan de kook. Kook tot de erwten gaar zijn (5-6 min).

  • Mix tot een gladde puree.

  • Zet terug op het vuur en voeg de room, melk, peper en zout toe. Breng zachtjes tot net onder het kookpunt (niet laten koken). 

  • Haal van het vuur, wring de gelatine uit en voeg al roerend toe aan het erwtenpapje.

  • Verdeel de erwten panna cotta over potjes of glaasjes en laat minstens 2u of langer opstijven in de koelkast.

  • Snij de surimi in kleine blokjes.

  • Pel de hardgekookte eieren en hak heel fijn.

  • Meng de surimi met de geplette eieren.

  • Meng de zure room met wat peper en zout.

  • Werk de panna cotta af met het mengsel van surimi en ei en wat zure room.

  • Serveer direct.

Met dank aan Elien's Cuisine voor dit heerlijke receptje!

https://elienscuisine.be

https://www.instagram.com/eliens_cuisine/

https://www.facebook.com/elienscuisine/

  • Instagram
  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vichiunai Europe N.V. | info@vici.eu | +32 (0)50 39 78 48  | Krakeleweg 39 - 8000 Brugge, België