Gevulde tomaat met surimi

Ingrediënten (2 personen)

  • 150g surimi

  • 1 el mayonaise

  • 2 grote vleestomaten of 3 kleinere tomaten

  • 1/2 bosje peterselie

  • Sap van 1/4 citroen

  • Sla

Bereidingswijze:

  • Spoel de tomaten. Dep ze goed droog.

  • Snij het hoedje eraf en lepel zorgvuldig de pitten en

  • de harde nerf eruit.

  • Kruid ze aan de binnenkant met zout.
    Zet ze omgekeerd in een vergiet en laat ze zo'n 15min. goed uitlekken.

  • Snij de surimi in kleine stukjes.

  • Hak 1 el peterselieblaadjes fijn.

  • Vermeng de mayonaise met de peterselie, de surimi en wat citroensap (citroensap zorgt voor frisheid).

  • Vul de tomaten met het mengsel en zet het kapje er weer op. Werk af met sla en peterselie.