Gevulde champignons met surimi

Ingrediënten (4 personen - hoofdgerecht):

  • 400g champignons

  • 1/2 rode paprika

  • 1 (kleine) sjalot

  • 1 teentje look

  • 100g surimi

  • 2el fijngehakte peterselie

  • 2el panko

  • 4el geraspte kaas

  • Citroen

  • 3el margarine/boter

  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  • Borstel de champignons schoon. Haal de steeltjes eruit. Hak de steeltjes heel fijn.

  • Pel de ui en look en hak fijn.

  • Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in heel fijne blokjes.

  • Verhit een stoofpotje met 1el margarine/boter. Stoof hierin de sjalot glazig.

  • Voeg dan de look, paprika en de steeltjes van de champignons toe en laat 5 min. mee bakken. Roer regelmatig. Haal van het vuur.

  • Ondertussen kan je de surimi in heel fijne blokjes snijden. 

  • Smelt de resterende 2el margarine/boter.

  • Voeg de fijngesneden surimi, peterselie, panko, 2el geraspte kaas, een klein beetje citroensap, peper en zout toe aan het stoofpotje met de gestoofde groenten. Meng goed.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Leg de champignons in een ruime ovenschaal en vul ze op met het mengsel. Werk af met de resterende geraspte kaas.

  • Bak de champignons zo'n 10 a 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

  • Haal uit de oven en serveer direct. 

Met dank aan Elien's Cuisine voor dit heerlijke receptje!

https://elienscuisine.be

https://www.instagram.com/eliens_cuisine/

https://www.facebook.com/elienscuisine/

  • Facebook - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

Vichiunai Europe N.V. | info@vichiunai.be | +32 (0)50 39 78 48  | Krakeleweg 39 - 8000 Brugge, België