

Gevulde champignons met surimi
Ingrediënten (4 personen - hoofdgerecht):
-
400g champignons
-
1/2 rode paprika
-
1 (kleine) sjalot
-
1 teentje look
-
100g surimi
-
2el fijngehakte peterselie
-
2el panko
-
4el geraspte kaas
-
Citroen
-
3el margarine/boter
-
Peper en zout

Bereidingswijze:
-
Borstel de champignons schoon. Haal de steeltjes eruit. Hak de steeltjes heel fijn.
-
Pel de ui en look en hak fijn.
-
Verwijder de zaadjes van de paprika en snij in heel fijne blokjes.
-
Verhit een stoofpotje met 1el margarine/boter. Stoof hierin de sjalot glazig.
-
Voeg dan de look, paprika en de steeltjes van de champignons toe en laat 5 min. mee bakken. Roer regelmatig. Haal van het vuur.
-
Ondertussen kan je de surimi in heel fijne blokjes snijden.
-
Smelt de resterende 2el margarine/boter.
-
Voeg de fijngesneden surimi, peterselie, panko, 2el geraspte kaas, een klein beetje citroensap, peper en zout toe aan het stoofpotje met de gestoofde groenten. Meng goed.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Leg de champignons in een ruime ovenschaal en vul ze op met het mengsel. Werk af met de resterende geraspte kaas.
-
Bak de champignons zo'n 10 a 15min in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
-
Haal uit de oven en serveer direct.
Met dank aan Elien's Cuisine voor dit heerlijke receptje!